Piper zahájil „tisk letadel“. První součástka je k systému klimatizace

04.08.2019

Piper zahájil „tisk letadel“. První součástka je k systému klimatizace
Piper zahájil „tisk letadel“. První součástka je k systému klimatizace (Zdroj: Aeroweb.cz)

Společenost Piper Aircraft vyrobila první součástku pomocí 3D tisku. Informoval o tom server AVweb. Novou metodou chce výrobce ušetřit náklady a zrychlit výrobu svých letounů.

Firma v minulém roce založila aditivní výrobní středisko s cílem snížit náklady na výrobu. V nově vzniklém centru proběhl výběr součástí, které bude možné vyrobit technologií 3D tisku. Nedávno pak Piper pomocí tiskárny HP Multi Jet 4200 3D vyrobil první díl, který bude součástí řízení klimatizace.

„Tím, že budeme moci tisknout součásti a komponenty na místě, místo abychom je kupovali od dodavatelů, můžeme vytvářet díly na vyžádání, kontrolovat kvalitu, zvýšit rychlost výrobních procesů a zaměřovat se na stavbu letadel,“ řekl generální ředitel společnosti Piper Aircraft Simon Caldecott.

Díky aditivní výrobě ušetřil Piper několik stovek hodin práce a tím i nákladů. Piper bude nadále pracovat na rozšíření škály dílů, které bude moci pomocí 3D tisku vyrábět. Nejprve však takové díly musí projít certifikací Federálního leteckého úřadu (FAA).

Mohlo by vás zajímat

Témata

Piper


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář