Polská Bartolini Air by měla vycvičit stovky pilotů pro Ryanair

13.09.2019

Polská Bartolini Air by měla vycvičit stovky pilotů pro Ryanair
Polská Bartolini Air by měla vycvičit stovky pilotů pro Ryanair (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ryanair si chce do budoucna zajisti přísun pilotů pro svá letadla typu Boeing 737. Pomoci mu k tomu má polská pilotní škola Bartolini Air, která stále nabádá zájemce zejména ze zemí střední Evropy, aby se přihlásili do programu Ryanair Mentored pilot training. Během následujících čtyř let by z programu mělo vzejít až 320 nových pilotů irské aerolinky.

Noví piloti podstoupí intenzivní 18měsíční integrovaný ATPL výcvik, po jehož dokončení by měli být připraveni absolvovat typový výcvik na Boeingu 737 u společnosti Ryanair. Prvotní výcvik obstarají instruktoři letecké školy Bartolini již podle osnov Ryanairu a žák by měl dosáhnout licence ATPL frozen s následným postupem na typový výcvik, který pak zajistí sama společnost. Piloti mohou využít sponzorovaného typového programu.

Výcvik na letadlech Tecnam
Výcvik probíhá na jednomotorových a vícemotorových letadlech Tecnam

Polská škola Bartolini Air má svá výcviková střediska na letišti v Lodži a u Mazurských jezer na letišti Olsztyn-Mazury. Disponuje 13 jednomotorovými i vícemotorovými letadly Tecnam a třemi FNPT II simulátory. Bartolini Air je jedno z největších výcvikových středisek certifikovaných Agenturou Evropské unie pro bezpečnost letectví (EASA), nabízí také možnost pronájmu letadel a jeho součástí je také servisní centrum pro pístová a proudová letadla.

Program Ryanair Mentored pilot training by měl zajistit dostatečný přísun pilotů pro rozvoj největší evropské nízkonákladové společnosti, která v květnu tohoto roku disponovala flotilou čítající 431 letounů obsluhujících 225 destinací. V příštích pěti letech chce dopravce přijmout až 5 000 nových pilotů.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář