Garmin představil novou generaci letových navigací řady GTN

13.01.2020

Garmin představil novou generaci letových navigací řady GTN
Garmin představil novou generaci letových navigací řady GTN (Zdroj: Aeroweb.cz)

Výrobce avioniky, americký Garmin, představil čtvrtou generaci svých navigačních přístrojů řady GTN. Nové GTN 650Xi a GTN 750Xi oproti starší řadě slibují především plynulejší chod a lepší vlastnosti displeje. Všechny osvědčené funkce z předchozí generace však zůstávají zachovány.

Vylepšením prošly hlavně „vnitřnosti“ přístrojů. Řada GTN Xi se nyní může pyšnit novým dvoujádrovým procesorem, který zaručí plynulejší a rychlejší vykreslování map. Spolu s tím mají letové navigace čtvrté generace kvalitnější obrazovku, díky níž bude obraz jasnější, s vyšším rozlišením a lépe čitelný z více úhlů.

Garmin GTN 650Xi a GTN 750Xi
Garmin GTN 650Xi a GTN 750Xi

Navigace umožňují přesné přiblížení podle přístrojů ILS a LPV a spolu s autopilotem umožňuje řada GTN Xi také plně automatizovaný let. Nabízí se také využití pro asistované vizuální přiblížení, kdy přístroj bere v úvahu členitost okolního terénu a případné překážky.

Cena menšího ze dvou přístrojů GTN 650Xi začíná na 12 495 dolarů (284 000 korun), větší GTN 750Xi se pohybuje okolo 17 995 dolarů (409 000 korun).

Mohlo by vás zajímat

Témata

Garmin Navigace


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář