Garmin vydal aktualizaci přístrojů G500TXi a G600TXi

01.12.2020

Garmin vydal aktualizaci přístrojů G500TXi a G600TXi
Garmin vydal aktualizaci přístrojů G500TXi a G600TXi (Zdroj: Aeroweb.cz)

Americký výrobce avioniky Garmin vydal v listopadu aktualizaci přístrojů G500TXi a G600TXi, která je určená především letounům Cirrus a Piper řady Meridian. Aktualizace však přináší nové možnosti i pro ostatní letouny s uvedenou výbavou.

Přístroje nově letounům nabídnou především zobrazování informací o pohonné jednotce. V případě Cirrusů jsou přístroje schopny zobrazit procentuální využití výkonu a až šest parametrů z čidel na motoru. Pro řadu SR20 a SR22 Garmin rovněž připravuje autopilot GFC500, který nabízí funkci elektronické stabilizace a ochrany letu (ESP) nebo například možnost vedení letu ve vertikální rovině (VNAV1). V případě Piperu Meridian je k dispozici rovněž monitorování pohonné jednotky, a to konkrétně pro motor Pratt & Whitney PT6A. 

Garmin G600TXi v letounu Beechcraft Bonanza
Garmin G600TXi v letounu Beechcraft Bonanza

Aktualizace nabízí i další funkce, které jsou k dispozici pro všechny letouny vybavené těmito přístroji. Například indikátor paliva nyní umožňuje zobrazit stav paliva až v šesti nádržích a možnost upozornění v případě velkého rozdílu v jejich naplnění.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Garmin Cirrus Piper


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář