Oficiálně! Hlásí se WCAR, závodění mezi pylony po vzoru RBAR

26.02.2021

Oficiálně! Hlásí se WCAR, závodění mezi pylony po vzoru RBAR
Oficiálně! Hlásí se WCAR, závodění mezi pylony po vzoru RBAR (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letecké závodění mezi pylony, které do roku 2019 probíhalo pod názvem Red Bull Air Race (RBAR), by se mohlo od roku 2022 vrátit na scénu. Tentokrát však už bez podpory společnosti Red Bull. Kapitál rakouského výrobce limonád by měl nahradit hongkongský podnikatel Michael Leung. Informaci na svém webu zveřejnila Mezinárodní letecká federace (FAI) a potvrdila tak spekulace, které na veřejnosti kolovaly zhruba poslední měsíc.

Obnovená soutěž, která sama sebe prezentuje jako následovníka podniku RBAR, ponese název World Championship Air Race (WCAR) a pořadatelé se již dohodli na partnerství právě s FAI, která poskytne své odborné znalosti a dohled především v oblasti bezpečnosti soutěže. Pořadatelé plánují využít závodní regule jako v případě soutěží RBAR, využity budou také znalosti a zkušenosti pořadatelů minulých závodů.

World Championship Air Race
Nejrychlejší motoristický sport bude pokračovat v roce 2022 pod názvem WCAR

WCAR také plánuje spolupracovat s leteckými firmami, díky nimž by závody mohly být také přehlídkou zejména technologického pokroku v letectví. Na soutěžích by se tak měly objevovat technologie, jako je udržitelné palivo, elektrický pohon, nebo dokonce letouny s vertikálním vzletem a přistáním (VTOL).

„World Championship Air Race má nyní příslib (účasti) od nejlepších pilotů světa,“ sdělil médiím závodní ředitel WCAR Willie Cruickshank. „To nás staví do velmi slibné pozice, jak zahájit první sezónu, kterou plánujeme na začátek roku 2022,“ doplnil.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář