Garmin představil vylepšenou palubní nabíječku s lepším výkonem a USB C

13.04.2021

Garmin představil vylepšenou palubní nabíječku s  lepším výkonem a USB C
Garmin představil vylepšenou palubní nabíječku s lepším výkonem a USB C (Zdroj: Aeroweb.cz)

Garmin nedávno představil nové USB nabíjecí porty pro napájení chytrých telefonů a tabletů z palubní sítě letounu. Nový model GSB 15 se od toho předchozího vzhledově moc neliší, největší změnou je totiž výstupní výkon a samotné konektory.

GSB 15 má stále dva výstupní porty, které jsou nyní schopné napájet zařízení až 27 W. Takový výkon je možné využít u každého nabíjecího portu, i když napájejí současně dvě zařízení. Dle výrobce by palubní nabíječka měla zvládnout bez problému napájet dva přístroje typu iPad současně a to i při plném používání.

GSB 15 s konektory USB C
GSB 15 s konektory USB C

Nová je technologie Power Delivery, která takto rychlé nabíjení umožňuje. Tato technologie také plní bezpečnostní funkci a neumožní nabíjení starších zařízení větším výkonem, než dokáží zvládnout. Novinkou je také možnost zvolit si porty s konektorem USB C. Zájemce má tedy možnost pořídit GSB 15 se dvěma konektory USB A, jedním USB A a jedním USB C, nebo oběma konektory s nejmodernějším USB C. V případě, že je letoun vybaven přístrojem GI 275, je možné skrze porty také importovat data z telefonu do přístroje. 

Stejně jako předchozí model, i nyní jsou porty opatřeny podsvícením a je stále možné zakoupit nabíječku se zapojením napájecího konektoru ze zadní strany, nebo spodní části. V případě volby dvou USB A výstupů, je cena stanovena na 275 dolarů (necelých 6 000 korun), v případě kombinace USB A a C, nebo obou USB C portů je cena 399 dolarů (téměř 8 700 korun).

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář