Aviatická pouť se nakonec uskuteční, v přímém přenosu České televize

06.05.2021

Aviatická pouť se nakonec uskuteční, v přímém přenosu České televize
Aviatická pouť se nakonec uskuteční, v přímém přenosu České televize (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ani ne před měsícem organizátoři pardubické Aviatické pouti informovali, že se jubilejní 30. ročník již podruhé odkládá, a to především kvůli stávajícím omezením v souvislosti s koronavirem. Na dnešní tiskové konferenci ovšem organizátoři oznámili, že i přes přetrvávající omezení se nakonec Aviatická pouť uskuteční. Tentokrát však pouze jako přímý přenos na televizních obrazovkách.

Letošní Aviatická pouť se nakonec uskuteční pouze virtuálně / Zdroj: aviatickapout.cz
Letošní Aviatická pouť se nakonec uskuteční pouze virtuálně / Zdroj Aviatickapout.cz

Virtuální pouť bude pouze v omezeném rozsahu a bude trvat přibližně 90 až 100 minut. V přímém přenosu bude 29. května program vysílat Česká televize a na obrazovkách se objeví ukázky Armády ČR, akrobatická skupina Flying Bulls Aerobatics, vystoupení Martina Šonky nebo historické dvouplošníky z Leteckého muzea Metoděje Vlacha. Také ikonický Bleriot by se měl na akci ukázat.

Půjde o letoun z Leteckého muzea Ing. Jana Kašpara v Pardubicích. Je to stroj specifický, nestartuje se lehce jako Boeing, který nastartujete a letíte. Uděláme vše proto, aby Blériot na Aviatické pouti byl, řekl jeden z organizátorů akce Jan Rudzinskyj.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář