Honda přichází s novým modelem HondaJet Elite S

28.05.2021

Honda přichází s novým modelem HondaJet Elite S
Honda přichází s novým modelem HondaJet Elite S (Zdroj: Aeroweb.cz)

Společnost Honda Aircraft Company představila nový vylepšený model HondaJet Elite S, který kromě zvýšené maximální vzletové hmotnosti nabídne také větší dolet, novou avioniku nebo nové barevné schéma. 

Užitečné zatížení spolu s maximální vzletovou hmotností (MTOM) vzrostlo o 90 kilogramů a dolet se navýšil o 193 kilometrů na 2 312 kilometrů. Pilotní kabina je vybavena přístroji Garmin G3000, které snižují pracovní zatížení pilota. Nová je funkce FAA Data Comm, která může na území USA nahradit konvenční hlasovou komunikaci, a přibyl také systém ACARS. Vylepšením prošlo také natáčení příďového kola, které zvyšuje provozní limity a snižuje práci pilota při horších povětrnostních podmínkách. 

HondaJet Elite S bude k dispozici od června
HondaJet Elite S bude k dispozici od června

HondaJet Elite S nabídne také tři nové barevné kombinace spolu s novým logem doplněným o výrazné „S” označující nový model.  Vylepšený model je určen pro pět pasažérů a dva členy posádky umožňující cestování rychlosti až 782 km/h a dostup až do hladiny FL430. Elite S bude dle výrobce dostupný již od června tohoto roku. 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář