Shrnutí: AERO 2022 navštívilo téměř 30 tisíc návštěvníků

06.05.2022

Shrnutí: AERO 2022 navštívilo téměř 30 tisíc návštěvníků
Shrnutí: AERO 2022 navštívilo téměř 30 tisíc návštěvníků (Zdroj: Aeroweb.cz)

AERO 2022 se po dvou pandemických letech vrátilo v plné síle. Na výstaviště u Bodamského jezera, které bylo zaplněno 633 vystavovateli, se během čtyř dnů konání veletrhu sjelo 27 700 návštěvníků ze 75 zemí. Ti měli možnost zhlédnout dosud nejširší program v historii.

Veletrh nabídl větší počet nových produktů a inovací než kdykoli předtím, přičemž zcela jasně vedlo téma udržitelnosti. Vystavovatelé lákali na pohony elektrické, hybridní, vodíkové a také na biopaliva či syntetické palivo E-fuel. Letectví čelí technologické generační obměně pohonů a je otázkou brzké budoucnosti, které budou převažovat.

Mezi novinkami, které byly na veletrhu AERO vystaveny poprvé, byl například dvoumotorový letoun Alpi Twin od italského výrobce Alpi Aviation, čtyřmístný jednomotorový letoun A414 od společnosti Aquila Aviation z Německa nebo dvoumístný cvičný a cestovní letoun Elixir 915iS francouzské společnosti Elixir Aircraft s motorem Rotax. Našince potěšil lehký letoun VL3 Evolution belgicko-českého výrobce JMB Aircraft s turbovrtulovým motorem francouzského výrobce Turbotech a jako designovou perlu můžeme vypíchnout letouny Junkers A50 Junior a Junkers A60. Množství novinek zejména mezi kategorií UL bylo nepřeberné.

VL3 s turbínovým motorem
Turboprop TurboTech v letounu JMB VL3 / Foto: flyer.co.uk

Obliba veletrhu AERO 2022 ukazuje, jak nepostradatelná jsou pro průmysl osobní setkání. Klaus Wellmann, generální ředitel společnosti Messe Friedrichshafen, shrnul akci s uspokojením: „Když se po dlouhé pandemii otevřely brány veletrhu pro mezinárodní letecký průmysl, nálada se vrátila. Opětovné shledání rezonovalo po celou dobu konání veletrhu AERO a znovu se ukázala hodnota navazování osobních kontaktů, hodnota náhodných setkání, stejně jako fyzických zkušeností s produkty.“

Termín konání příštího ročníku veletrhu AERO 2023 je již stanoven. Uskuteční se ve dnech od 19. do 22. dubna 2023. 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář