World Championship Air Race odstartuje v červenci v Británii

02.04.2022

World Championship Air Race odstartuje v červenci v Británii
World Championship Air Race odstartuje v červenci v Británii (Zdroj: Aeroweb.cz)

Pořadatelé seriálu World Championship Air Race (WCAR) zveřejnili kalendář soutěží pro letošní rok. První závod soutěže pokračující ve stopách šampionátu Red Bull Air Race, který skončil v roce 2019, se uskuteční v červenci v britském Goodwoodu. V kalendáři se objevila také Jakarta a Austrálie, nicméně pořadatelé slibují, že další závody budou přibývat.

Konkrétně 9.-10. července 2022 v areálu závodního okruhu Goodwood by mělo po delší pauze závodit 12 sportovních týmů. Po úvodním závodu je další destinací v kalendáři Jakarta s termínem konání 15.-16. října a třetí závod sezóny je naplánován na 19.-20. listopadu v Austrálii. Na závodech nebude chybět ani tým Red Bull s bývalým mistrem světa Martinem Šonkou.

První závod by se měl uskutečnit v areálu anglického závodního okruhu Goodwood
První závod by se měl uskutečnit v areálu anglického závodního okruhu Goodwood

„Jsme nadšeni, že zahajujeme světový šampionát, poté co jsme čelili řadě výzev jako covid a podobně. Doufáme, že zavedením nových závodních formátů a kategorií přilákáme ještě více fanoušků a poskytneme strhující divácký zážitek, který předznamená novou éru motoristického sportu,” řekl ředitel závodů WCAR Willie Cruickshank.

Red Bull Air Race během svých 94 závodů přilákal více než 230 milionu diváků ze 187 zemí světa, přičemž jeden závodní víkend zhlédlo více než milion diváků. Očekává se, že nový formát přiláká dalších 50 milonů fanoušků.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář